ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forțele armate belaruse au deschis focul asupra grănicerilor polonezi

11:16 | 09.10.2021 Categorie: Externe

Varșovia, 9 oct. /MOLDPRES/. Joi, 7 octombrie, forțele belaruse au tras focuri de armă asupra trupelor poloneze de la frontiera de est, a declarat o purtătoare de cuvânt a Poliției poloneze de Frontieră. Prim-ministrul Poloniei și-a exprimat suportul pentru trupele poloneze după acest incident, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

Autoritățile de la Varșovia au precizat că nimeni nu a fost rănit și că cel mai probabil s-a tras cu gloanțe oarbe.

Însărcinatul cu afaceri al Belarusului în Polonia a fost convocat vineri la Ministerul de Externe al Poloniei.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat  că „toate forțele statului” sunt alături de trupele de frontieră și că militarii apără granițele.

„Sunt și voi fi mereu cu fermitate alături de soldați și de trupele noastre de frontieră”, a afirmat Morawiecki.

„Vreau să le mulțumesc militarilor noștri pentru atitudinea profesionistă și responsabilă”, a adăugat el.

Premierul a mai declarat că trupele de frontieră se află sub o presiune crescută din cauza numărului tot mai mare de incidente cu obiecte aruncate dinspre partea belarusă.

Polonia, Lituania și Letonia, state membre UE, își apără frontierele împotriva presiunii crescânde a migranților din Orientul Mijlociu și Africa.

Reprezentanții Comisiei Europene au afirmat că migrația ilegală este organizată și încurajată de guvernul președintelui belarus Alexandr Lukașenko.

Bruxellesul îl acuză pe Lukașenko că poartă un „război hibrid” ca răspuns la sancțiunile impuse de Occident împotriva guvernului autoritar de la Minsk.

Foto: Profimedia

img21007518

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!