ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului

08:40 | 11.10.2021 Categorie: Comunicate

A avut loc reuniunea anuală a Secretarilor generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a găzduit, recent, reuniunea anuală de lucru a Secretarilor generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic, președinția căreia o deține în această perioadă.

Evenimentul a fost prezidat de Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, care a făcut o retrospectivă a acțiunilor desfășurate până în prezent. 

Secretarul general a mulțumit omologilor, în special, pentru participare la webinarul ”Educația civică în administrațiile parlamentare ale țărilor Parteneriatului Estic” din vara acestui an, în cadrul căruia Georgia, Ucraina, Armenia și Moldova și-au împărtășit experiențele de implicare a oamenilor în procesul decizional.

La rândul lor, Secretarii generali ai Georgiei și Armeniei au adresat felicitări Tamarei Gheorghița cu ocazia recentei sale numiri în funcție. Totodată, aceștia și-au exprimat speranța că situația în sănătatea publică se va îmbunătăți și întrunirile vor putea fi organizate cu prezență fizică.

În cadrul discuțiilor, s-a convenit că perioada președinției Republicii Moldova în Rețeaua Secretarilor generali ai parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic va fi prelungită cu șase luni – până la 1 aprilie 2022.

În această perioadă urmează a fi extins proiectul ”Consolidarea administrației parlamentare în țările Parteneriatului Estic”, implementat cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Scopul acestuia constă în consolidarea capacităților secretariatelor parlamentelor, iar printre obiectivele pentru etapa următoare se regăsesc transformarea digitală, dezvoltarea leadership-ului femeilor, creșterea gradului de transparență.

Parteneriatul Estic are drept obiectiv consolidarea asocierii politice și a integrării economice a șase țări partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!