ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Râşcova, Criuleni s-a desfăşurat Festivalul Toamna Cartofului

10:22 | 11.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Cea de-a patra ediţie a Festivalului ”Toamna Cartofului” s-a desfăşurat ieri, în satul Râşcova, raionul Criuleni. Evenimentul a inclus expoziţii cu vânzare a legumelor crescute ecologic, precum şi o serie de seminare privind cultivarea cartofului, transmite MOLFPRES.

Programul festivalului a inclus un târg de semințe naturale și consultații cum să fie crescute; un tur ghidat la EcoVillage Moldova; deschiderea bucătăriei comune în cadrul incubatorului de afaceri alimentare Katalyst; expoziţie de cartof și legume crescute ecologic de producătorii din Râșcova; seminare despre un stil de viață sustenabil; miniexpoziție de soiuri de cartof în cadrul proiectului Cartoful Râșcovean; gustări din cartof şi legume de toamnă; expoziția „Cartoful nostru cel de toate zilele”; activități creative pentru copii etc.

„Celebrăm roada, legumele crescute natural, țăranul și glia. Ne-am dorit ca evenimentul să fie o gură de aer de codru și voie bună, dar, totodată, o susţinere a producătorului local, care are nevoie de ajutor mai ales în această perioadă de criză pandemică”, au afirmat organizatorii.

La Toamna Cartofului-2021 au participat aproximativ 20 de producători, toate activităţile având loc cu respectarea normelor de siguranţă epidemiologică.

Festivalul a fost organizat de către EcoVisio, EcoVillage Moldova și Katalyst, cu susținerea IM Swedish Development Partner.

Foto: EcoVisio

img21007544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!