ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău sporește constant rata îmbolnăvirilor de coronavirus

11:24 | 11.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău se atestă o creștere constantă a numărului îmbolnăvirilor de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității, că va solicita suplimentarea numărului de paturi pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. “Toate instituțiile spitalicești ale municipiului Chișinău în care se lecuiesc bolnavii de COVID-19 sunt suprasolicitate. Creșterea numărului de bolnavi de coronavirus în oraș necesită suplimentarea numărului de locuri de tratament. În afara circuitului de tratament rămâne doar Spitalul clinic municipal „Gheorghe Palade” unde, în caz de necesitate, pot fi reactivate până la 310 paturi”, a spus Ceban.

Potrivit edilului, în acest moment, în spitalele municipale sunt tratați 868 de pacienți confirmați cu coronavirus, dintre aceștia 45 de persoane se află în stare foarte gravă iar 494 - în stare gravă.

În context, sursa citată a solicitat suportul autorităților medicale centrale. „Vom ajunge rapid în situația în care nu vom avea unde interna pacienții în stare critică. Amintesc că, în această pandemie, spitalele municipale au triplat numărul de paturi de terapie intensiva”, a declarat primarul.

Potrivit lui, experții în sănătate au prognozat pentru luna octombrie un număr zilnic mare de cazuri de coronavirus.

img21007545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!