ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Italia 80% din populația de peste 12 ani a fost imunizată anti-Covid cu schema completă

11:41 | 11.10.2021 Categorie: Externe

Roma, 11 oct. /MOLDPRES/. Obiectivul pe care și l-a propus Italia - de a atinge ţinta de vaccinare anti-COVID-19 cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani, a fost realizat. Conform datelor oficiale prezentate duminică, 10 octombrie, Italia a atins punctul de siguranță în lupta împotriva Covid-19, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Guvernul italian a informat pe 10 octombrie că 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populaţie totală de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate cu schema completă la 10 octombrie.

În luna martie Roma și-a stabilit obiectivul de vaccinare a 80% din populaţie. Comisarul special responsabil de gestionarea situaţiei COVID-19, generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo, a informat că cifra preconizată a fost atinsă în seara de 9 octombrie.

Biroul comisarului a informat că „acesta este un nivel critic dincolo de care experţii consideră - iar tendinţa pe care o înregistrăm în ultimele săptămâni confirmă acest lucru - că riscul de spitalizare este redus drastic".

Fostul director al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi actual consilier al lui Figliuolo, Guido Rasi a precizat că acesta „nu este doar un prag simbolic”.

„Este un nivel care, potrivit calculelor, se corelează cu o scădere semnificativă a circulaţiei virusului şi o reducere drastică a internărilor în spitale", a spus specialistul.

Experții italieni consideră că numărul de cazuri de internări în spitale a fost esenţial pentru redresarea economică a Italiei şi pentru a ajuta sistemul naţional de sănătate să îşi îndrepte atenţia către servicii care nu au legătură cu COVID-19.

Spitalizările asociate COVID-19 în Italia au scăzut constant de la începutul verii.

Italia a înregistrat 131.274 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei, în februarie anul trecut, al doilea cel mai sumbru bilanţ din Europa, după Marea Britanie şi al nouălea la nivel mondial. Ţara a raportat până în prezent 4,7 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!