ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Serviciul Vamal a raportat încasări de peste 616 mln de lei în perioada 4-10 octombrie

12:36 | 11.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat au constituit, în perioada 4-10 octombrie, peste 616 milioane de lei, mai mult cu 21% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

De asemenea, de la începutul lunii octombrie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 806 milioane lei, fiind atestată o creștere de 50% față de încasările din același interval al anului 2020.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 553 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 59 791 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 727 și, respectiv, 11 110 traversări.

„La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 202 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 110 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune”, indică SV.

În perioada de referinţă, ofițerii Liniei de informare  au recepționat 485 solicitări de informații legate de activitatea vamală.

În context, sursa citată a informat că, în caz de nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau necesitate de a depune o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, poate fi contactat numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!