ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cristina Gherasimov este noul Secretar General al Aparatului Președintelui

13:40 | 11.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Șeful statului Maia Sandu a semnat astăzi decretul de numire a Cristinei Gherasimov în funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit instituției prezidențiale, tot începând de astăzi Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcția de consilier al Președintelui Moldovei în domeniul politicii externe, pe care o deținea din ianuarie 2021. Pentru a asigura continuitatea proceselor în cadrul instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcții.

Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare la Centrul Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Deține un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey (SUA), a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa (Franța), la Universitatea din Wroclaw (Polonia), la Universitatea din Mannheim (Germania) și la ETH Zurich (Elveția).

Anterior, funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui a fost deținută de Andrei Spînu, care în august curent a fost numit ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Foto: prm.md

img21007558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!