ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministrul de Externe a discutat cu reprezentanta UN Women în R. Moldova

14:42 | 11.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit-o astăzi pe Dominika Stojanoska, reprezentanta UN Women la Chișinău. Oficialii au discutat despre o politică externă a șanselor egale și au agreat desfășurarea la Ministerul de Externe a auditului privind egalitatea de gen, care va contribui la realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în acest domeniu, inclusiv la nivel instituțional, comunică MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat agenției că viceprim-ministrul Nicu Popescu s-a referit în cadrul discuției și la faptul că Moldova a avansat considerabil la capitolul promovării drepturilor femeilor și combaterii violenței domestice, fiind aprobată recent de Parlament în primă lectură ratificarea Convenției de la Istanbul, pentru implementarea căreia a fost solicitat sprijinul UN Women. 

„Am vorbit despre modalitățile de implicare a țării noastre în realizarea Planului global de accelerare pentru egalitatea de gen, care este produsul Forumului egalității generației, o inițiativă globală condusă de Mexic și Franța, menită să accelereze în următorii 5 ani realizarea egalității de gen prin intermediul parteneriatelor inovaționale”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!