ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aleksei Navalnîi a căpătat calificativul oficial de "terorist"

18:39 | 11.10.2021 Categorie: Externe

Moscova, 11 oct. /MOLDPRES/. Aleksei Navalnîi, opozantul rus care a supraviețuit otrăvirii cu Novicioc și care se află după gratii, a anunţat luni, 11 octombrie, pe Instagram că o comisie a închisorii l-a desemnat drept extremist şi terorist, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

O comisie la care a fost chemat disidentul a votat în unanimitate în favoarea modificării de statut care înlocuiește eticheta de «susceptibil să fugă» cu «extremist și terorist».

Această modificare va crește presiunile oficiale asupra celui mai cunoscut critic de pe plan intern al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Navalnîi a încercat să ironizeze anunţul, salutând faptul că de acum nu mai este considerat susceptibil să fugă şi va fi vizitat mai puţin frecvent de gardieni în cursul nopţii.

"Doar că acum am un semn deasupra celulei care spune că sunt terorist", explică Navalnîi în postarea publicată cu ajutorul avocaţilor săi.

Foto: Reuters

img21007564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!