ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În această săptămână vor avea loc expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH și FARMER

15:49 | 11.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat astăzi că, în perioada 13-16 octombrie, se va desfășura o nouă ediție a Expoziției internaționale specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial MOLDAGROTECH (ediția de toamnă) și a Expoziției internaționale specializate de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri FARMER, transmite MOLDPRES.

Scopul expozițiilor este de a contribui la dezvoltarea sectorului agricol, prin facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate. În cadrul evenimentului va fi prezentată tehnică agricolă performantă pentru realizarea procesului tehnologic în condițiile climatice actuale şi dezvoltarea businessului în complexul agroindustrial al Republicii Moldova, precum și produsele şi serviciile locale din domeniu. De asemenea, evenimentele își propun să asigurare o platformă de comunicare eficientă și schimb de experiențe, dintre producătorii agricoli pentru a crește profiturile din practicarea agriculturii, inclusiv, de a oferi oportunități de promovare a competitivității și stabilirii de contacte cu potențialii parteneri din țară și străinătate.

În cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente, produse și servicii agricole pentru realizarea eficientă a activității fermierilor. Astfel, vor fi expuse oferte de nutrețuri combinate, material semincer, fertilizanți pentru sporirea productivității culturilor agricole, hibrizi, medicamente de uz veterinar. În același timp, vizitatorii evenimentului vor putea achiziționa legume, fructe, material săditor, produse din carne proaspătă, miere și produse apicole direct de la producătorii locali. Totodată, printre expozanți se vor regăsi și proiectele internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din țara noastră, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial.

Participanții vor realiza demonstrații ale echipamentelor și tehnologiilor moderne, vor veni cu soluții de asistență fermierilor, inclusiv în problemele specifice procesului de semănat al culturilor de toamnă, de obținere a unor recolte mai mari, de pregătire pentru următorul sezon agricol. În contextul restricțiilor pandemice privind numărul participanților la evenimente, în anul curent, vor lua parte circa 50 de companii de tehnică agricolă din Belarus, Italia, Republica Moldova, România și Ucraina. 

Expozițiile internaționale specializate sunt organizate de Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” în cooperare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și cu Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova. Expozițiile vor avea loc, de miercuri până sâmbătă, de la 10:00 la 18:00, la Megapolis Mall str. M. Sadoveanu 42/6, oraşul Chișinău. Inaugurarea oficială a expozițiilor va avea loc miercuri, la ora 11:00.

Foto: MAIA

img21007565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!