ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenții de la medicină vor învăța în regim mixt, a anunțat MS

15:59 | 11.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Studenții de la medicină vor învăța în regim mixt, iar elevii care s-au infectat cu COVID-19 pot reveni la ore după 7 zile de carantină, dacă prezintă un rezultat negativ la testul COVID-19. Decizia a fost anunțată astăzi de secretarul de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolăescu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din 1 octombrie toate instituțiile de învățământ superior au fost trecute la învățământul online, deoarece Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" este o instituție care contribuie esențial la lupta cu pandemia prin implicarea studenților, CNESP a aprobat ca orele să aibă loc în regim mixt - cu prezența fizică și online.

Totodată, membrii CNESP au decis că elevii care s-au infectat cu COVID-19 pot reveni la ore după 7 zile de carantină, dacă prezintă un rezultat negativ la testul COVID-19 realizat în ultimele 24 de ore.

De asemenea, conducerea ministerului a menționat că autoritățile vor modifica forma certificatului de imunizare împotriva COVID-19 pentru ca acesta să fie compatibil cu cel european. Noile certificate ar putea fi disponibile din 15 octombrie.

img21007566

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!