ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele care nu vor putea să completeze online fișa epidemiologică, vor scrie o declarație pe propria răspundere

10:21 | 12.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Până la 15 noiembrie curent, persoanele care nu au posibilitatea să completeze online fișa epidemiologică sunt obligate să completeze și să semneze, pe suport de hârtie, declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare cu o durată de 14 zile, iar Poliția de Frontieră va asigura introducerea manuală a datelor în sistemul informațional. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, persoanele care își propun să intre pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să respecte regimul de autoizolare trebuie să completeze și să prezinte fișa epidemiologică în format online, care este accesibilă din data de 5 octombrie curent. Documentul se completează în intervalul de 72 ore înainte de intrare pe teritoriul țării, accesând pagina https://fisa-covid.gov.md/. Persoanele care vor prezenta informații false, riscă să fie trase la răspundere conform legislației.

De asemenea, transportatorii de călători sunt obligați să verifice deținerea documentelor justificative pentru scutirea obligației de a respecta regimul de autoizolare. În caz contrar, vor asigura îndeplinirea fișei epidemiologice în regim online pentru toți călătorii.

Conform deciziei CNESP, autorităţile din domeniul ordinii publice și organelor cu funcții de control vor intensifica supravegherea respectării măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19 atât în cazul persoanelor fizice, cât și juridice.

Foto: MS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!