ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, Fiscul a înregistrat peste 13 mii de contracte de locațiune

10:43 | 12.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. În perioada ianuarie – septembrie 2021, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) s-au înregistrat 13 236 de contracte de locațiune/chirie. De asemenea, au fost identificate 4 333 de persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără înregistrarea în termen a contractelor, transmite MOLDPRES.

Totodată, pentru 562 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 703 mii de lei, penalități – 50 mii de lei și amenzi – 101,6 mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate cu Codul fiscal, subiecţii impunerii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menţionate sunt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul la SFS. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

Foto: SFS 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!