ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia va susţine un proiect de extindere a spațiilor forestiere în UTA Gagauz-Yeri

10:59 | 12.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Posibilitățile de implementare în UTA Gagauz-Yeri, cu sprijinul Guvernului Poloniei, a proiectelor în domeniul protecției mediului, în special implementarea unui program de creștere a suprafețelor forestiere din regiune, au fost examinate ieri în cadrul întâlnirii bașcanului autonomiei, Irina Vlah, cu Adam Eberhardt, reprezentantul special al prim-ministrului Poloniei pentru susținerea reformelor în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Părţile au convenit că acest program constituie o necesitate acută pentru a reduce riscurile asociate efectelor încălzirii globale asupra sectorului agricol.

Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri a mulțumit autorităților poloneze pentru susținerea dezvoltării socio-economice a autonomiei, menționând că resursele interne ale autonomiei nu sunt suficiente pentru a determina ritmul necesar de dezvoltare.

De asemenea, Irina Vlah și reprezentantul premierului de la Varşovia au discutat despre viitoarea vizită a conducerii autonomiei într-una din regiunile Poloniei. Vizita prevede stimularea schimbului de experiență în atragerea investițiilor în dezvoltarea sectorului industrial al economiei.

"Polonia este unul dintre liderii industriali ai Uniunii Europene și are experiență în atragerea investitorilor și colaborarea cu aceștia. Experiența Dvs. este foarte importantă pentru noi. De asemenea, dorim să învățăm de la Dvs. cum să dezvoltăm sectorul tehnologiei informației. Tinerii noștri sunt talentați și se integrează perfect în echipele companiilor tehnologice. Scopul nostru este să creăm oportunități în care tinerii noștri să poată lucra pentru aceste companii în oficiile lor din Găgăuzia", a menționat Irina Vlah.

Sursă: gagauzia.md

img21007594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!