ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 90 la sută din paturile de la terapie intensivă din țară sunt ocupate de pacienții cu COVID-19

11:32 | 12.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Doar șapte paturi de terapie intensivă mai sunt libere în spitalele din țară. Vor fi mobilizate alte paturi și se vor orienta toate eforturile pentru pacienții COVID, însă în detrimentul altor pacienți. Declarațiile au fost făcute astăzi de către conducerea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat Svetlana Nicolaescu a menționat că, în ultima săptămână, au fost înregistrate 9443 de cazuri de COVID-19. Epicentrul epidemiei rămân municipiile Chișinău și Bălți. Și raioanele Sângerei și Anenii Noi au fost plasate sub cod roșu.

Ea a adăugat că în creștere este și numărul deceselor, dar și a pacienților în stare gravă. În secțiile de terapie intensivă sunt internați peste 300 de pacienți, iar alți 36 sunt intubați.

Conform sursei citate, crește și numărul cazurilor de COVID la minori, însă autoritățile au decis să mențină frecvența fizică a copiilor în școli. Doar câteva școli au trecut pe on-line, în majoritatea cazurilor sunt în carantină câteva clase.

De la inițierea Campaniei de imunizare împotriva COVID-19, au fost administrate 1 437 198 de doze, acoperirea vaccinală fiind 24%.

img21007597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!