ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a lansat o campanie de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon

13:27 | 12.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a lansat astăzi o campanie de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului, comunică MOLDPRES.

Campania se va desfășura pe tot teritoriul țării. Angajații IGSU vor merge prin mai multe gospodării particulare pentru a informa cetățenii despre riscurile nerespectării bazelor securității vieții atunci când gospodarii prepară vin de casă.

Salvatorii avertizează că dioxidul de carbon emanat în urma procesului de fermentare este o substanță toxică, fără miros și culoare, iar inhalarea acestuia poate deveni fatală pentru oameni în cazul aflării îndelungate în spații închise și neaerisite.

Astfel, pentru a verifica concentrația de oxigen în beciuri și subsoluri, salvatorii recomandă oamenilor să aprindă o lumânare, iar în cazul în care aceasta se stinge, să nu intre în interior, întrucât aportul de oxigen este insuficient.

Campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon va dura pe tot parcursul perioadei de recoltare și fermentare a strugurilor, iar salvatorii vor atenționa oamenii despre riscuri și măsurile necesare care trebuie întreprinse.

Conform statisticilor IGSU, în anul 2020, în urma intoxicației cu dioxid de carbon au avut de suferit trei persoane.

Foto: IGSU

img21007606

img21007606

img21007606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!