ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA își redeschide granițele din noiembrie pentru persoanele vaccinate

14:34 | 13.10.2021 Categorie: Externe

Washington, 13 oct. /MOLDPRES/. Cu începere din luna noiembrie, SUA își deschide frontierele terestre cu Mexicul şi Canada pentru călătorii vaccinaţi împotriva COVID-19 şi care întreprind inclusiv călătorii considerate neesenţiale. Decizia se aplică şi pentru călătoriile internaţionale cu avionul, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. 

Casa Albă a dat asigurări că data exactă la care noua dispoziţie va intra în vigoare va deveni cunoscută "foarte curând" pentru aceşti călători pe cale terestră, la fel ca şi pentru călătoriile internaţionale cu avionul, supuse aceluiaşi calendar şi pentru care obligativitatea vaccinării a fost anunţată pe 20 septembrie.

Graniţele americane rămân închise pentru un număr mare de călători străini, însă SUA intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, anunţa încă în luna august un oficial al Casei Albe, precizând că în acest sens Washingtonul elaborează o "abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite - din toate ţările - trebuie să fie complet imunizaţi".

img21007627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!