ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost examinat conceptul pentru Călăraşi în proiectul de asigurare cu apă a centrului ţării

11:08 | 13.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Conceptul de Reabilitare și măsurile propuse pentru Călărași au fost prezentate ieri, în contextul realizării activităților planificate în proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală". Acesta este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul Băncii Germane de stat KfW, transmite MOLDPRES.

Întrunirea s-a desfășurat la Primăria orașului Călărași și a reunit reprezentanți ai ADR Centru, Companiei de proiectare, ai administraţiei locale și operatorului de apă din Călărași.

După analizarea minuțioasă a Conceptului de Reabilitare și a măsurilor propuse, părțile implicate urmează să decidă de comun acord activitățile care vor fi realizate, astfel încât implementarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" să fie continuată cu succes.

Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală", este finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, în timp ce ADR Centru reprezintă instituția de implementare a acestuia. Costul proiectului este de circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 mln reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 mln - contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de patru ani, timp în care la magistrala care va fi construită vor fi racordați locuitorii orașelor Strășeni și Călărași și, ulterior, ai satelor prioritare din cele două raioane implicate.

Foto: ADR Centru

img21007630

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!