ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va fi creat un Centru Cultural Eugen Doga

11:56 | 13.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi crearea unui Centru Cultural dedicat compozitorului Eugen Doga, transmite MOLDPRES.

Acest proiect a fost propus consilierilor municipali de către primarul Ion Ceban. Edilul a spus că centrul cultural va fi creat în clădirea abandonată, cu suprafaţa de 228 mp, amplasată la intersecţia străzilor V. Alecsandri – V. Micle. Noua structură va fi în gestiunea Direcției Cultură.

Primarul capitalei a specificat că a discutat acest proiect cu Eugen Doga, care a susținut inițiativa.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii municipali, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii respective, apoi se va elabora proiectul viitorului centru și vor fi alocate finanțe din bugetul municipal pentru renovarea edificiului. Primăria va solicita pentru realizarea acestui proiect și suportul Ministerului Culturii.

Foto: agora.md

img21007634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!