ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Orhei va fi înfiinţat un monument în memoria victimelor Holocaustului

16:51 | 13.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat hotărârea cu privire la înființarea în municipiul Orhei a monumentului în memoria victimelor Holocaustului, transmite MOLDPRES.
 
Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Culturii, prezentată în temeiul deciziei Consiliului municipal Orhei, înființarea în orașul Orhei a monumentului în memoria victimelor Holocaustului.

„Monumentul va fi edificat conform unui proiect avizat de Ministerul Culturii. Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea monumentului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului municipiului Orhei”, indică documentul.

Monumentul urmează să fie amplasat pe Aleea Monumentelor din str. Vasile Lupu, din centrul raional.

Conform datelor istorice, aproape patru mii de evrei, băştinaşi din Orhei, au fost victime ale Holocaustului.
 
Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto: Curentul
 

img21007645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!