ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Orhei va fi edificat un monument în memoria victimelor Holocaustului

17:03 | 13.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru edificarea unui monument în memoria victimelor Holocaustului. Potrivit documentului, lucrarea va fi amplasată pe Aleea monumentelor din str. Vasile Lupu din municipiul Orhei, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea și edificarea monumentului, dar și pentru amenajarea terenului aferent, vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului municipiului Orhei. 

Potrivit datelor istorice, aproximativ 4000 de evrei din raionul Orhei au fost victime ale genocidului din 1941-1945. 

Tot astăzi, a fost aprobat proiectul hotărârii de Guvern care prevede ridicarea unui monument în memoria lui Nicolae Titulescu. Lucrarea ar urma să fie amplasată în Chișinău, în scuarul străzilor Decebal cu N. Titulescu, la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”.  

Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român. În repetate rânduri a fost ministru al Afacerilor Externe, dar și ministru plenipotențiar, președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române. 

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!