ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu europarlamentarul Dragoș Tudorache

18:49 | 13.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Dragoș Tudorache, Raportor al Parlamentului European pentru R. Moldova, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Discuția a vizat evoluțiile produse în ultimele luni în țară, schimbările pornite după alegerile parlamentare din iulie și desemnarea Executivului, dar și probleme curente. Șefa statului a menționat că echipa de guvernare rămâne fermă în angajamentul de curățare și de reformare a sectorului justiției, proces ce va conduce la curățarea celorlalte instituții ale statului și la sporirea capacității lor. Avem nevoie de oameni profesioniști și integri în toate domeniile și aceasta este, astăzi, una dintre prioritățile-cheie ale guvernării.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la impactul celui de-al patrulea val al pandemiei asupra sistemului medical și a economiei, implicit la nevoia de a crește nivelul de vaccinare. În context, Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul oferit de Uniunea Europeană și țările membre în lupta cu Covid-19, dar și pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, lansat de Uniunea Europeană pentru țara noastră. La rândul său, Dragoș Tudorache a ținut să sublinieze că Uniunea Europeană va rămâne în continuare aproape de Moldova, oferind suport pentru binele cetățenilor și pentru asigurarea stabilității în regiune.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!