ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Hramul Chișinăului, vor avea loc mai multe acțiuni cultural-concertistice

20:18 | 13.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va organiza mâine, de Hramului orașului, mai multe manifestări cultural-artistice, informează MOLDPRES.

Astfel, dimineață, la Catedrala Mitropolitană ”Nașterea Domnului va avea loc Sfânta Liturghie de Hram, urmată de un Te-Deum de mulțumire în Scuarul Catedralei. Apoi, tot acolo, va fi inaugurată Sărbătoarea „Hramul orașului Chișinău”. Totodată, va fi organizat Târgul meșterilor populari, după care va urma vernisarea unei expoziții de lucrări artistice ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”, cu genericul „Odă Chișinăului” (holul școlii nominalizate).

În același timp, la 11.00, va avea loc spectacolul pentru copii de 2-6 ani „Motanul Leopold” (intrare liberă) la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”. Între orele 12.00-13.00, în scuarul ”Mihai Eminescu” vor fi omagiate personalitățile din domeniul culturii, care au sărbătorit o vârstă aniversară în perioada mai - octombrie curent. La 12.00, în același scuar va fi vernisată expoziția de pictură cu genericul „Orașul meu în sărbătoare”, cu participarea elevilor școlilor de arte din Chișinău și a unor pictori consacrați din țară.  

Totodată, va avea loc Concursul municipal online al instalațiilor cu elemente florale „Chișinău – oraș de farmec și lumini”. La 13.00, la Muzeul de Istorie al orașului va fi lansat proiectul-monografie ”Chișinăul istoric”, vol. I - „Chișinăul de altă dată”, autori - academicianul Andrei Eșanu și dr. în istorie Valentina Eșanu; manualul „Chișinăul meu”, autori - Sergiu Musteață, dr. hab. în istorie, Alexandru Corduneanu. Tot la ora 13.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei va fi  lansat filmul documentar „Artistul plastic Gheorghe Vrabie: contribuții la formarea identității simbolice a Chișinăului”.

În aceeași zi, la teatrele din capitală vor fi prezentate mai multe spectacole.  

img21007662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!