ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

21:01 | 13.10.2021 Categorie: Comunicate

Membrii Comisiei Electorale Centrale l-au primit în vizită pe oficialul european, Dragoș Tudorache

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova în cadrul Parlamentului European (PE) și coordonator al activităților PE de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, care se află într-o vizită la Chișinău. 

Oficialii au realizat un schimb de opinii referitoare la agenda instituției, inclusiv inițiativele lansate de către noua componență a Comisiei, în parte ce se referă la perfecționarea cadrului legal în conformitate cu standardele internaționale în domeniu. 

În acest fel, a fost făcut un schimb de opinii privind revizuirea Codului electoral și a legislației conexe. Membrii CEC au menționat despre acțiunile deja lansate în vederea realizării acestui obiectiv, cu referire la crearea grupului de lucru ce va analiza cadrul legal, recomandările misiunilor de observare a alegerilor și deciziile Curții Constituționale, iar ulterior va elabora un proiect de lege ce va fi propus consultărilor publice. 

Un alt subiect discutat a ținut de sporirea capacităților instituționale și legale oferite Comisiei pentru instituirea unor mecanisme mai eficiente de asigurare a transparenței finanțării campaniilor electorale și a activității partidelor politice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!