ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reformele anticorupție au fost discutate de șeful statului cu Ambasadorul Marii Britanii

21:30 | 13.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Steven Fisher, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Oficialii au discutat despre susținerea reformelor anticorupție și în domeniul justiției în țara noastră, șefa statului mulțumind pentru sprijinul pe care Regatul Unit l-a acordat pe parcursul anilor în asigurarea unei guvernări responsabile în Moldova.

În context, Maia Sandu și-a exprimat aprecierea pentru ajutorul oferit de partenerii britanici în stabilirea unui cadru strategic de comunicare în domeniu, prin proiectul de asistență tehnică „Susținerea reformelor anticorupție și a justiției în Republica Moldova”. În cadrul acestuia, experți locali și internaționali vor contribui la îmbunătățirea capacității instituțiilor publice de a combate corupția sistemică și la creșterea eficienței sistemului judiciar. Proiectul va sprijini, de asemenea, implicarea cetățenilor, a organizațiilor non-statale, a profesioniștilor din domeniul juridic și a mass-media pentru a spori presiunea din partea societății pentru reformele din sector.

Foto: Președinție

img21007668

img21007668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!