ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O moțiune simplă împotriva ministrului Justiției a fost depusă în Parlament

11:54 | 14.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a depus în cadrul ședinței plenare de astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, comunică MOLDPRES.

Moțiunea a fost citită în plen de deputatul Vasile Bolea. În moțiune se spune că șeful de la Justiție s-ar fi ”implicat în mai multe procese și promovează o politică de subminare a independenței Procuraturii Generale”.

Potrivit legislației, textul moțiunii simple trebuie înaintat președintelui Parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supusă dezbaterilor în Legislativ. Moțiunea simplă se supune dezbaterii fiind însoțită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se va face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moțiunii.

Ședința plenară de astăzi se desfășoară cu prezența Coraportorilor Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, efectuează, în perioada 12-16 octombrie, o vizită de documentare la Chișinău.

img21007675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!