ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

236 de milioane de dolari de la FMI vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat

13:32 | 14.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Moldova va utiliza Drepturile speciale de tragere (DST) de la Fondul Monetar Internațional /FMI/ în scopul finanțării necesităților bugetului de stat. Astfel, circa 236 de milioane de dolari, vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat al Republicii Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Documentul nu presupune obligații de rambursare – fiecare țară membră a FMI poate utiliza DST din cota sa, conform necesităților interne.

DST sunt un activ de rezervă creat de către Fondul Monetar Internațional cu scopul de a suplimenta activele de rezervă existente ale statelor membre FMI.

Foto: Parlament

img21007680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!