ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un memorandum de înțelegere între Parlamentul R. Moldova și Parlamentul European ar putea fi încheiat până la finele anului

18:03 | 14.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Un memorandumul de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European ar putea fi încheiat la finele anului. Anunțul a fost făcut astăzi de Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților PE de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Acesta a menționat că în cadrul memorandumului va fi oferită asistență atât pe partea tehnică, cât și pe partea de pregătire profesională a angajaților Parlamentului, inclusiv prin organizarea unor stagii de practică.

Oficialul european a menționat că reforma justiției, reforma sistemului financiar-bancar, implementarea recomandărilor ce vizează procesul electoral se vor regăsi și în noua agendă a Acordului de Asociere R. Moldova- UE. El a adăugat că Uniunea Europeană sprijină Chișinăul în gestionarea pandemiei și ar putea oferi ajutor și pentru criza energetică.

Foto: myministrypoint.org

img21007689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!