ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu ambasadorul Iordaniei în Republica Moldova

18:10 | 14.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Perspectivele de intensificare a relației bilaterale dintre țara noastră și Regatul Hașemit al Iordaniei au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii dintre speakerul Igor Grosu și ambasadorul Sufyan Qudah, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat disponibilitatea valorificării posibilităților de colaborare interparlamentară în diverse domenii, cum ar fi cel social, economic sau educațional.

Totodată, speakerul a salutat recunoașterea în Iordania a diplomelor de studii ale Universității de Medicină și Farmaceutică ”Nicolae Testemițanu” din țara noastră. ”Asta ne face să credem că și calitatea studiilor este apreciată și recunoscută în Regatul Hașemit al Iordaniei”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cadrul întrevederii s-a discutat şi despre situaţia sanitară provocată de pandemia de coronavirus. „Mă bucur să aud că în Iordania rata de vaccinare a populației a ajuns la 84%”, a remarcat speakerul.   

Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în Republica Moldova, cu sediul la București, a venit în țara noastră pentru a-i înmâna scrisorile de acreditare președintelui Maia Sandu. Cu această ocazie, șeful Legislativului, Igor Grosu, l-a felicitat pe diplomatul iordanian și i-a urat succes în realizarea mandatului.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!