ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONU Moldova a lansat concursul anual al Premiilor pentru Drepturile Omului

10:25 | 15.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Organizația Națiunilor Unite la Chișinău a lansat cea de-a 16-a ediție a competiției pentru Premiile ONU în domeniul Drepturilor Omului, ediţia 2021, cu scopul de a recunoaște cele mai valoroase acțiuni de promovare și apărare a drepturilor omului în Republica Moldova. Termenul limită pentru înregistrarea candidaților este 15 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Competiția își propune să evidențieze și să premieze cele mai creative, inovative, eficiente, oportune și participative inițiative și acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului în Moldova de ambele maluri ale râului Nistru.

Concursul din anul curent include patru premii, după cum urmează: premiul General pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului pentru anii 2020, 2021; premiul pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului la nivel local pentru anii 2020, 2021; premiul special pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor la sănătate, educație, muncă și/sau protecție socială în contextul pandemiei COVID-19 în perioada martie 2020 - 15 octombrie 2021; premiul special pentru grupuri/organizații pentru implicarea activă în promovarea egalității și nediscriminării pe anii 2020, 2021.

Nominalizările pentru oricare din premiile menționate pot fi făcute online, în română, rusă, engleză sau în altă limbă minoritară prezentă în Republica Moldova. Candidații propuși pot fi persoane fizice sau entități, activitățile cărora au fost întreprinse în perioada 15 octombrie 2019 - 15 octombrie 2021, iar la Premiul pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului în contextul pandemiei COVID-19 - în perioada 7 martie 2020 - 15 octombrie 2021. Sunt acceptate atât nominalizările părților terțe, cât și autonominalizările.

Nominalizările/autonominalizările vor fi evaluate conform mai multor criterii: impact asupra drepturilor omului; inovație și creativitate; dedicație și angajament; curaj în abordarea temelor sau problemelor dificile; comunicare și vizibilitate; durabilitate; profesionalism și conformare cu cele mai înalte standarde de etică.

Câștigătorii competiției vor fi anunțați și premiați în cadrul Galei Premiilor ONU pentru Drepturile Omului 2021, organizată anual cu prilejul aniversării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, în luna decembrie.

img21007702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!