ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi inspectori fiscali de la Ungheni au ajuns în vizorul CNA pentru acte de corupție

10:56 | 15.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Doi angajați ai Direcției control fiscal post operațional din cadrul Serviciului Fiscal de Stat sunt cercetați pentru fapte de corupție de către Centrul Național Anticorupție, după ce au fost denunțați de un om de afaceri, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, astăzi ofițerii instituției au efectuat mai multe percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale celor doi angajați din Ungheni.

Conform materialelor acumulate, inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40 000 de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor, desfășurate la compania acestuia. Funcționarii ar fi promis agentului economic că vor trece cu vederea lipsa unor acte contabile, ce vizează suma de 600 000 de lei, dar și alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora.

În urma denunțului, CNA a deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliile inspectorilor, au fost găsite diferite sume de bani, în lei și valută.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi inspectori riscă până la 10 ani de detenție, privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani și amendă.

Foto: CNA

img21007705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!