ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Joe Biden va participa la reuniunea ONU pentru combaterea schimbărilor climatice

12:13 | 15.10.2021 Categorie: Externe

Washington, 15 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele american Joe Biden se va deplasa la Glasgow pentru Conferinţa ONU pentru combaterea schimbărilor climatice (COP26), a confirmat Casa Albă, informează dpa, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Joe Biden va fi unul dintre cei 120 de lideri care urmează să ia parte la summitul de la începutul conferinţei, ce va dura două săptămâni şi vizează susţinerea măsurilor pentru reducerea încălzirii globale şi evitarea consecinţelor sale cele mai periculoase.

Biden se va afla în Marea Britanie pentru două zile, după ce va participa la summitul liderilor din G20 de la Roma, la care va lua parte şi premierul Boris Johnson.

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Philip Reeker, a transmis pe Twitter că "este oficial - preşedintele Biden va călători în Scoţia pentru COP26". "Reuniunea de la Glasgow va fi un moment de cotitură pe calea către un viitor mai sigur, prosper şi sustenabil pentru planeta noastră", a scris Reeker. 

Conferința de la Glasgow va începe la 31 octombrie.

Foto: Reuters

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!