ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci tineri din capitală vor ajunge pe banca acuzaților după ce au jefuit un bărbat

12:49 | 15.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Cinci tineri originari din capitală au fost reținuți de ofițerii Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectați de comiterea unui jaf. Aceștia s-au dovedit a fi doi minori de 15 și 16 ani și trei cu vârstele cuprinse între 18 ani și 21 ani, anterior judecați pentru infracțiuni similare, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, la 29 septembrie, în jurul orelor 23:15, un bărbat de 75 de ani, a sesizat poliția prin intermediul serviciului 112 și a solicitat ajutorul forțelor de ordine spunând că a fost agresat și jefuit în Grădina Publică Ștefan cel Mare.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de polițiști. Bărbatul a comunicat forțelor de ordine că în timp ce stătea așezat pe o bancă în parc de el s-a apropiat un grup din cinci persoane și aplicând forța fizică i-au sustras 2 laptopuri de model ,,Asus” și ,,Samsung”, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat bărbatului constituie 5 000 lei.

În urma măsurilor operative, cei cinci au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de poliție. În urma audierilor, tinerii și-au recunoscut vina. Bunurile sustrase au fost returnate proprietarului.

Tinerii sunt cercetați penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!