ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eficientizarea energetică a liceului din Holercani, Dubăsari este aproape de finalizare

13:10 | 15.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani" din satul Holercani, raionul Dubăsari", s-au întrunit recent în incinta instituţiei, unde au discutat progresul proiectului, precum și planul de activitate pentru trimestrul următor. Potrivit raportorilor, lucrările programului respectiv sunt executate în proporţie de 70% şi se preconizează să fie finalizate până la sfârşitul anului, transmite MOLDPRES.

La ședință au participat și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", ai antreprenorului și responsabilul tehnic pentru proiect. În cursul ședinței, managerul de proiect, Zinovia Sîrețanu, a prezentat membrilor CDL, Raportul cu privire la implementarea proiectului în trimestrele II-III ale anului curent și Planul de implementare a proiectului pentru următoarea perioadă.                        

Responsabilii au comunicat asistenței că lucrările la șantier sunt executate în proporție de 70 %. „Menționăm că aici au fost executate lucrări de termoizolare a unui bloc, amenajarea blocurilor sanitare, schimbarea ușilor și ferestrelor, sistemele de iluminare, termoficare și ventilare. Tot în cadrul acestui proiect este reutilată bucătăria și executat accesul persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, au fost inițiate lucrări de amenajare a teritoriului adiacent instituției de învățământ”, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Consultantul național al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Dietrich Hahn, prezent la ședință, a apreciat calitatea lucrărilor efectuate, precum și responsabilitatea antreprenorului, remarcând că este surprins de imaginea liceului în ansamblu, cu încăperi luminoase, calde, bine aerisite, cu condiții mai bune pentru elevii instituției și pentru profesori.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15 mln 114 mii lei, iar lucrările se planifică a fi finalizate către sfârșitul anului curent. Proiectul de la Holercani este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de GIZ, în parteneriat cu ministerul de resort din Moldova. 

Foto: ADR Centru

img21007712

img21007712

img21007712

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!