ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

17:28 | 15.10.2021 Categorie: Comunicate

Va fi implementată platforma tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO, care va digitaliza cântărirea în mișcare a transportului auto de mare tonaj

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. În cadrul unei întrevederi, conducerea ASD, reprezentantul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și reprezentanții companiei Incinity (Cehia) au discutat pe marginea implementării proiectului platformei tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO, în scopul extinderii sistemului prin adăugarea componentei de cântărire în mișcare a transportului auto de mare tonaj.

Reprezentanții companiei Incinity au comunicat despre finalizarea studiului de fezabilitate pentru aplicarea cântăririi în mișcare a transportului auto de mare tonaj și au solicitat suport în acumularea informației ce ține de legislația Republicii Moldova, analiza economico – financiară, precum și modalitatea de selectare a locațiilor pentru amplasarea punctelor de măsurare.

“Platforma tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO este un instrument performant ,care va spori siguranța rutieră și va optimiza cheltuielile de întreținere a drumurilor. Vom oferi sprijinul necesar pentru a implementa proiectul cât mai curând”, a declarat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Un alt aspect abordat, a fost posibilitatea de fixare în timp real a încălcărilor înfăptuite de conducătorii auto a transportului de mare tonaj, cu scopul de a asigura securitatea și siguranța rutieră, cât și de a garanta durabilitatea drumurilor naționale prin neadmiterea deteriorării acestora.

Platforma tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO este un instrument performant care va colecta informații referitor la starea vremii, trafic, cântărire în mișcare a transportului auto de mare tonaj și semnelor de mesaje variabile.

De asemenea, platforma va include tabloul de bord al operatorului pentru Administrația de Stat a Drumurilor și tabloul de bord public, pe care vor fi difuzate informații despre starea vremii și condițiile de trafic pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!