ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

17:34 | 15.10.2021 Categorie: Comunicate

ANI își deschide ușile și pentru studenții de la Drept Public. ANI a mai semnat un acord de colaborare cu USM

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Studenții de la Departamentul Drept Public din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova vor avea posibilitatea să beneficieze de un schimb de experiență la ANI. Totodată, ANI va organiza instruiri și va acorda suport metodologic pe subiectul temelor alese de studenți pentru tezele de licență, master sau doctorat. Toate aceste activități vor fi posibile, după ce Autoritatea Națională de Integritate și Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova au semnat un acord de colaborare, vineri, 15 octombrie 2021. Documentul a fost semnat de Președinta ANI, Rodica ANTOCI și decanul Facultății de Drept USM, Serghei BRÎNZĂ.

Astfel, Președinta ANI și-a exprimat convingerea că în baza acestei colaborări se va reuși educarea unei noi generații de juriști, avocați, judecători, procurori sau viitori inspectori de integritate. ”Vrem să atragem tinerii specialiști în cadrul ANI. Avem nevoie de funcționari integri și inspectori curajoși. De aceea, vreau să punem un accent deosebit pe prevenire și educarea noii generații chiar de pe băncile facultății. Noi nu suntem o bâtă în fața subiecților declarării, unii dintre voi veți ajunge viitori judecători, procurori și mi-aș dori să nu deveniți subiecți de control la ANI.”, a precizat Rodica ANTOCI.

Decanul Facultății de Drept a apreciat receptivitatea și deschiderea Autorității la invitația Universității de a semna un asemenea document ” Vrem să creştem motivația pentru pregătirea teoretică şi practică a studenților, printr-o mai bună cunoaştere a viitoarei profesii de către aceştia. Să contribuim la pregătirea tinerilor absolvenți pentru piața muncii, prin dobândirea de experiență practică în perioada studiilor universitare”, a conchis Serghei Brânză.

La evenimentul de semnare au fost prezenți peste 100 de studenți și lectori ai Facultății de Drept, o parte conectându-se online prin intermediul platformei de comunicare Google Meet. Aceștia au avut posibilitatea de a adresa întrebări reprezentanților ANI și au făcut un schimb de opinii vizavi de domeniul integrității și viitoarele colaborări.

Precizăm că Acordul va permite printre altele:
1. Dezvoltarea programelor de instruire privind asigurarea integrității în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică, precum și prevenirii corupției prin realizarea controlului averii și al intereselor personale, privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor;
2. Realizarea de proiecte educaționale și științifice de interes comun, pregătirea și recrutarea studenților prin programe de stagii și angajări;
3. Organizarea la Facultatea de Drept a unor sesiuni de informare și educație privind activitățile Autorității Naționale de Integritate etc.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!