ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colaborarea moldo-română în domeniul educației va fi intensificată

18:08 | 15.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Intensificarea relațiilor de cooperare moldo-române în domeniile de competență ale Ministerului Educației și Cercetării (MEC) a fost discutată astăzi de ministrul Anatolie Topală în cadrul unei întrevederi cu Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Oficialii au abordat noile perspective de colaborare în domeniile de competență ale MEC pornind de la proiectele implementate până în prezent. În acest context, au fost menționate principalele proiecte/programe realizate cu suportul României, în special, cele din domeniul educației - renovarea grădinițelor, donațiile de autobuze școlare, susținerea mobilității academice, proiectul taberelor de vară pentru copii, proiectele de asistență metodică și metodologică din partea României.

Interlocutorii și-au arătat disponibilitatea de a reactualiza și semna unele tratate pe domeniile de competență, printre care: Acordul între guvernele celor două țări privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice; Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României în domeniile cercetării, dezvoltării și inovării și Protocolul de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău și Ministerul român al Educației pentru perioada 2021-2025.

Foto: MEC

img21007727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!