ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sute de deținuți au declanșat o revoltă de proporții în penitenciar în sudul Rusiei

09:22 | 16.10.2021 Categorie: Externe

Moscova, 16 oct. /MOLDPRES/. În orașul Vladikavkaz, în sudul Rusiei, sute de deținuți de la o închisoare au declanșat vineri o revoltă în penitenciar, fiind nevoie de intervenția a numeroase forțe de ordine, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Mass-media din Rusia anunță că 200 de deținuți au fost implicați în revoltă, care ar fi fost cauzată de condițiile de detenție, în vreme ce publicația Baza vorbește despre 600 de deținuți.

Tamerlan Tsoyev, ombudsman pentru drepturile omului din Republica Osetia de Sud, a declarat că „situația este sub control”.

El a mai precizat că poliția a înconjurat închisoarea.

Mai multe surse media rusești comunică  că trupele speciale de poliție se pregăteau să ia cu asalt clădirile unde sunt închiși deținuții care au declanșat revolta.

Foto: themoscowtimes.com

img21007733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!