ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Toate grădinițele din capitală au fost conectate la agentul termic

09:46 | 18.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Cele 127 de grădinițe din Chișinău au fost conectate la căldură, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Adrian Pavaloi, a declarat astăzi la ședința serviciilor municipalității că toate instituțiile de educație timpurie din Chișinău au fost conectate la agentul termic. “Cele 127 de grădinițe din oraș au fost conectate la căldură. Din cele 27 de grădinițe din suburbii, doar zece au fost conectate”, a precizat Pavaloi.

În același timp, oficialul a spus că doar 32 de instituții de învățământ secundar, din cele 107 existente în oraș, au fost conectate la agentul termic. “Experiența anilor trecuți arată că directorii instituțiilor școlare vor solicita conectarea la agentul termic după vacanța de toamnă”, a specificat Pavaloi.

Potrivit acestuia, din cele 131 de instituții municipale de învățământ, 108 funcționează cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în clase, celelalte activând în baza modelului mixt, cu un total de 3310 de elevi din 366 de clase care învață online.

Făcând o statistică a îmbolnăvirilor de coronavirus înregistrate în instituțiile municipale de învățământ, Pavaloi a spus că sunt 152 de cazuri noi. „112 cazuri noi la elevi și 40 la cadre didactice”, a specificat oficialul.

Foto: ea.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!