ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu va efectua o vizită în Bulgaria

13:24 | 18.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu l-a primit la Ministerul de Externe pe ambasadorul Bulgariei la Chișinău, Evgueni Stoytchev. Oficialii au discutat despre modalitățile de avansare al relațiilor tradiționale de prietenie  la un nivel calitativ nou, inclusiv prin implicarea diasporei bulgare din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

„Am acceptat cu plăcere invitația din partea omologului meu Svetlan Stoev de a întreprinde o vizită la Sofia la începutul anului viitor, în contextul celebrării în anul 2022 a aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice", a declarat ministrul Nicu Popescu în cadrul întrevederii.

De asemenea, oficialii au menționat despre semnarea în timpul apropiat între ministerele de externe ale ambelor țări a unui plan al consultărilor bilaterale pentru anii 2021 – 2022.

Vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit autorităților de la Sofia pentru sprijinul oferit Republicii Moldova și pentru asistența în combaterea pandemiei de COVID-19.

Foto: MAEIE

img21007764

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!