ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a exportat peste un miliard de vaccinuri, preponderent în țările bogate

14:52 | 18.10.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 18 oct. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană a exportat peste un miliard de vaccinuri împotriva COVID-19 producție proprie în mai mult de 150 de ţări începând din decembrie 2020, a declarat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează MOLDPRES cu referire la G4media.

Șefa executivului european a mai menționat că „în mod foarte clar, Uniunea Europeană este cel mai mare exportator de vaccinuri împotriva COVID-19”.

UE a început exportul de vaccinuri chiar de la startul campaniei globale în decembrie 2020, în timp ce alţi producători majori precum Statele Unite au restricționat exporturile mai multe luni.

Ursula von der Leyen recunoaște că exporturile UE au fost direcţionate mai ales către economii mari, ca Japonia, Turcia şi Marea Britanie, dat fiind că acestea aveau contracte de aprovizionare cu companii care produc vaccinuri în UE.

Doar o mică parte din vaccinurile exportate sau donate de UE s-au îndreptat către state mai sărace, însă Uniunea intenţionează să crească donaţiile în lunile următoare, cu obiectivul de a distribui cel puţin 500 milioane de doze către ţările cele mai vulnerabile, a indicat Ursula von der Leyen.

Foto: ceps.eu

img21007770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!