ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunţă o săptămână cu vreme instabilă

16:08 | 18.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Săptămâna care a început astăzi se anunţă a fi cu vreme instabilă, când temperaturile tomnatice vor fi înlocuite de cele de vară, iar zilele însorite vor deveni ploioase, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, marţi, 19 octombrie, termometrele vor indica între 10-15 grade Celsius, ziua, şi 1-6 grade, noaptea. De miercuri, vremea se încălzește, ziua temperatura ridicându-se până la 23 grade Celsius. Noaptea, se aşteaptă până la 12 grade Celsius de căldură, cu excepţia regiunii de nord, unde, pe 20 octombrie, sunt prognozate îngheţuri până la 4 grade.

Această tendință de încălzire se va menţine până duminică, 24 octombrie, când brusc se va răci, iar ziua se vor înregistra maxime de 12 grade Celsius. Sâmbătă şi duminică, în toată ţara se aşteaptă ploi, iar în noaptea spre luni, pe întreg teritoriul ţării vor fi îngheţuri, de diferită intensitate.

Potrivit SHS, în decursul lunii octombrie, pretutindeni se semnalează înghețuri. Data medie de apariţie a îngheţurilor la suprafaţa solului în teritoriu se înregistrează în intervalul 1-15 octombrie, în aer – între 12 şi 26 octombrie. Cu toate acestea, în unii ani îngheţuri pe parcursul acestei luni nu s-au semnalat (1989, 1996).

Foto: istockphoto.com

img21007775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!