ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suedia va susţine sectorul agroindustrial din Republica Moldova

10:21 | 19.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Suedia va elabora pentru ţara noastră un set de activități în vederea intensificării relaţiilor bilaterale în domeniul agroindustrial. Despre aceasta s-a vorbit ieri, în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, cu Katarina Fried, ambasadoarea Regatului Suediei la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Setul de activități va include: organizarea unei vizite de presă în Suedia pentru participarea sub brandul de țară ”Wine of Moldova” la expoziția ”Stockholm Food and Wine”; desfășurarea campaniilor de PR și comunicare a turismului vinicol moldovenesc în Suedia; dezvoltarea colaborării cu partea suedeză în domeniul profilaxiei și combaterea rabiei la animale, inclusiv a bolilor la animalele acvatice; organizarea unor seminare cu partenerii suedezi pentru introducerea tehnologiilor moderne în producerea produselor alimentare din acvacultură și sporirea livrării pe piață.

„Îmi exprim recunoștința pentru asistența financiară oferită de Guvernul Suediei Republicii Moldova ăn vederea implementării proiectelor în domeniul agriculturii, în special pentru contribuția sub formă de grant în valoare de 2,8 milioane de dolari, bani oferiți pentru implementarea Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P). Astfel, am reușit să sporim competitivitatea sectorului agroalimentar al țării, să facilităm accesul producătorilor agricoli la diverse piețe și integrarea practicilor agricole de mediu și a celor de management durabil al terenurilor”, a declarat Viorel Gherciu.

Potrivit ministrului, în prezent, se realizează studiul de fezabilitate care va susține deciziile Guvernului țării privind investiția într-un sistem de management al sub-produselor de origine animală în Republica Moldova. „Totodată, intenționăm să consolidăm eforturile pentru a îmbunătăți calitatea produselor agroalimentare și a alinia standardele de calitate la cele internaționale”, a relevat oficialul.

Foto: MAIA

img21007789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!