ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va extinde cooperarea cu Legislativul Cehiei

12:47 | 19.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a și modalitățile de extindere a colaborării cu Parlamentul Cehiei au fost discutate la întrevederea de astăzi a speakerului Igor Grosu cu delegația Comisiei afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Parlamentului Republicii Cehe, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Președintele Legislativului, Igor Grosu, a vorbit despre obiectivele majorității parlamentare, printre care figurează reforma justiției și combaterea corupției. ”Vulnerabilitatea unui stat depinde de fragilitatea instituțiilor. Iată de ce reformarea acestora este necesară”, a declarat speakerul.

Șeful Legislativului, Igor Grosu, a profitat de întâlnirea cu oficialii cehi și le-a mulțumit pentru suportul oferit țării noastre. ”În special, mă refer la ajutorul acordat pentru combaterea pandemiei de Covid-19 – doze de vaccin, echipamente și materiale de protecție”, a adăugat Președintele Parlamentului.

De asemenea, speakerul a apreciat înalt proiectele de infrastructură implementate în diferite regiuni din Moldova cu susținerea partenerilor cehi. 

Delegația Comisiei afaceri externe, apărare și securitate din Senatul Parlamentului Republicii Cehe efectuează, în perioada 19-21 octombrie, o vizită la Chișinău. Programul vizitei mai include întrevederi cu președinți ai comisiilor permanente ale Legislativului, cu alți demnitari.

Foto: Parlament

img21007798

img21007798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!