ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul toamnei, ANTA a depistat încălcări cu amenzi de cca 229 mii de lei

13:18 | 19.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) au organizat, în perioada 1 septembrie – 15 octombrie, acțiuni de monitorizare și control pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Sculeni, Costești, Cahul și Giurgiulești, în cadrul cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete. Ca urmare, au fost întocmite 101 procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea unor amenzi în mărime totală de 4 563 u.c., ceea ce constituie 228 150 lei, transmite MOLDPRES.

Totodată, pentru 33 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile Codului Contravențional. „De asemenea, patru conducători auto și un operator de transport au fost sancționați pentru utilizarea unui echipament fraudulos, capabil să modifice datele aparatului de înregistrare şi/sau ale dispozitivului de limitare a vitezei, falsificarea foilor de înregistrare ori a datelor descărcate de pe tahograf şi/sau de pe cartela tahografică a conducătorului auto”, indică ANTA.

Conform instituţiei, de la începutul anului și până la data de 15 octombrie curent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete, prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier și/sau cu admiterea încălcărilor prevăzute de norma legală, inspectorii Agenției au întocmit 3 726 procese-verbale cu privire la contravenție și au aplicat amenzi în mărime totală de 241 202 u.c. (12 060 100 lei).

„Pentru 842 conducători auto a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare. Concomitent, pentru încălcarea normelor de efectuare a transporturilor rutiere cu greutăți și/sau gabarite ce depășesc limitele admise, au fost întocmite 696 procese-verbale privind controlul sarcinii pe osie, fiind calculate taxe pentru folosirea drumurilor în sumă de 42 385 euro”, precizează Agenţia Naţională Transport Auto.

ANTA atenţionează că acțiunile de monitorizare și control al transportului rutier de mărfuri, persoane și colete în trafic internațional vor continua.

Foto: ANTA

img21007802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!