ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comuna Răzeni, Ialoveni are apă datorită susţinerii din partea Guvernului SUA

13:32 | 19.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Sute de gospodării din comuna Răzeni, raionul Ialoveni au apă potabilă de calitate la robinet grație suportului acordat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Moldova, prin intermediul Programului Comunitatea Mea, transmite MOLDPRES.

Primăria comunei Răzeni a beneficiat de finanțarea USAID pentru a înlocui cinci din cele opt turnuri de pompare şi tratare care aveau termenul de exploatare depășit. Instalarea noilor turnuri a îmbunătăți calitatea apei. ”Era într-adevăr o grozăvie. Mai înainte, apa era neagră, mirosea a mâl, a fier", susţine Elena Titica, locuitoare din Răzeni.

Valoarea totală a proiectului este de 97 de mii de dolari, dintre care 55 de mii de dolari sunt acordați de USAID, prin Programul Comunitatea Mea, iar restul constituie contribuție locală.

„Comunitatea Mea” este programul principal al USAID în domeniul guvernării locale și are scopul de a susține autoritățile publice locale ca acestea să devină mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni, precum și de a oferi asistență tehnică și instruiri angajaților primăriilor pentru a putea răspunde la necesitățile cetățenilor. Asistența programului vizează în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, însă vor beneficia de suport și grupurile civice, și mediul de afaceri local, pe măsură ce abilitățile acestora de promovare a drepturilor se vor îmbunătăți.

Foto: USAID

img21007804

img21007804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!