ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va colabora cu Institutul Republican Internațional pentru fortificarea comunicării cu diaspora

15:44 | 19.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală și Institutul Republican Internațional din SUA vor coopera pentru fortificarea comunicării cu electoratul din diaspora, transmite MOLDPRES.

Conducerea autorității electorale centrale a avut o întrevedere cu noul șef al Oficiului Institutului Republican Internațional (IRI) în R. Moldova, Krzysztof Lisek la care s-au discutat aspecte de colaborare între cele două instituții.

Conducerea CEC a apreciat deschiderea pentru colaborare, menționând că activitățile de fortificare a comunicării cu diaspora enunțate de IRI se pliază pe angajamentele prioritare ale Comisiei: perfecționarea legislației electorale și îmbunătățirea proceselor electorale prin implementarea unor metode alternative de vot. Aceste obiective setate de CEC urmăresc, inclusiv, scopul de facilitare a participării la vot a cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare. 

“Pentru actuala componență a Comisiei Electorale Centrale nu va fi o scuză dacă nu va corecta situațiile din scrutinele precedente, când alegătorii din străinătate erau nevoiți să înfrunte dificultăți pentru a-și realiza dreptul la vot”, a remarcat președinta CEC Angelica Caraman.

În același timp, s-a convenit ca cele două părți să organizeze campanii de informare pentru alegătorii din străinătate în vederea conștientizării importanței votului, dar și să desfășoare instruiri pentru partidele politice despre aplicarea corectă a prevederilor legale de gestionare și raportare financiară. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!