ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

15:57 | 19.10.2021 Categorie: Comunicate

Comisia Electorală Centrală a aprobat bugetul instituției pentru anul 2022

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, bugetul instituției pentru anul 2022, în sumă de 133,4 mln lei. 

Astfel, pentru activitatea Comisiei sunt planificate 15,3 mln lei, inclusiv pentru finanțarea partidelor politice – 41,7 mln lei. Alte 2,8 mln lei sunt destinate activității Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC. 

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din primăvara și toamna anului 2022, CEC a estimat cheltuieli în valoare de 8,7 mln lei. 

Totodată, pentru desfășurarea principalelor acțiuni și măsuri de politică pentru anul 2022, în conformitate cu Planul strategic al CEC pentru anii 2020-2023, Comisia a estimat cheltuieli în sumă de 64,6 mln lei. 

Bugetul Comisiei Electorale Centrale va fi înaintat Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova pentru a fi inclus în proiectul bugetului de stat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!