ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu delegația parlamentară cehă

17:28 | 19.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Prioritățile curente ale Guvernului Republicii Moldova pe dimensiunea reglementării transnistrene au fost prezentate la întrevederea de astăzi a vicepremierului Vlad Kulminski cu delegația Comisiei afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Parlamentului Republicii Cehe, aflată într-o vizită de documentare la Chișinău, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Vicepremierul a făcut o trecere în revistă a obiectivelor guvernamentale primordiale la compartimentul reintegrarea țării, specificând că autoritățile de la Chișinău continuă să depună eforturi constante în vederea onorării obligațiilor pozitive față de locuitorii din stânga Nistrului, rezolvării problemelor urgente cu care aceștia se confruntă, îmbunătățirii nivelului lor de trai, cu asigurarea unei dezvoltări social-economice durabile.

În context, a fost menționată susținerea autorităților de la Chișinău și deplina deschidere întru a oferi și în continuare asistență în diverse aspecte ce țin de combaterea pandemiei de COVID-19 pe întreg teritoriul țării (organizarea procesului de imunizare a populației și alocarea diferitelor ajutoare umanitare), inclusiv în localitățile din stânga Nistrului și în perimetrul Zonei de Securitate.

Astfel, vicepremierul a informat diplomații cehi că din toate loturile de asistență umanitară oferite Republicii Moldova, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, autoritățile în mod proporțional au redistribuit locuitorilor din regiunea transnistreană atât vaccinuri împotriva COVID-19, echipamente medicale performante cât și derivate ale acestora.

Diplomații au mulțumit vicepremierului pentru dialogul interactiv şi au reiterat sprijinul Republicii Cehe pentru aprofundarea relațiilor de prietenie între cele două state și acordarea asistenței necesare în diverse aspecte de interes comun.

Foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!