ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu un grup de senatori din Republica Cehă

19:44 | 19.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare și Securitate din cadrul Senatului Republicii Cehe, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Discuția a vizat situația curentă din țară, procesul de reforme și perspectivele Parteneriatului Estic. Maia Sandu a vorbit despre prioritățile echipei de guvernare, menționând că una dintre provocările majore ale acesteia este să le redea oamenilor încrederea în stat, determinându-i astfel să rămână acasă. Potrivit Președintei, acest lucru va fi posibil prin combaterea corupției și edificarea unui stat cu instituții integre, în care să se respecte legea și să funcționeze justiția.

Cât privește Parteneriatul Estic, șefa statului a declarat că, fiind una dintre țările care a beneficiat din plin de acest mecanism, Republica Moldova este interesată în continuitatea și dezvoltarea lui. În context, Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul acordat de Cehia țării noastre de-a lungul anilor, dar și în lupta cu pandemia Covid-19, și a menționat că mizează pe sprijinul partenerilor cehi și în viitor. De asemenea, Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru recunoașterea, de către autoritățile cehe, a certificatelor de vaccinare emise de Moldova.

Foto: Președinție

img21007817

img21007817

img21007817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!